Prajiturele de ciocolata cu goji

Printeaza

Prajiturele de ciocolata cu goji din: faina, ciocolata, unt, zahar, oua, cacao, nuci, curmale, goji, smantana, miere, gelatina.

Ingrediente:Prajiturele_de_ciocolata_cu_goji

Pentru blat:

  • 80 g făină de hrişcă
  • 125 g ciocolată neagră bio
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 20 g cacao
  • 50 g nuci
  • 50 g curmale fără sâmburi
  • 50 g boabe de goji

Pentru cremă ganaj:

  • 250 g smântână dulce
  • 20 g miere de salcâm
  • 200 g ciocolată neagră bio
  • 1 foaie de gelatină

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul de pandişpan: se încinge cuptorul la 180°C (termostat 6). Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se toacă nucile şi se pun 2 linguri deoparte pentru finisarea prăjiturii.

Se toacă curmalele. Se rupe ciocolata bucăţi şi se aşază intr-un bol metalic, împreună cu untul tăiat bucăţele. Se aşază bolul pe o baie de apă clocotindă şi se topeşte ciocolata, amestecând.

In alt bol se bat ouăle cu zahăr; se adaugă făina amestecată cu praf de cacao. Se toarnă amestecul de ciocolată topită şi se înglobează, urmat de nuci şi curmale.

Se toarnă compoziţia în formă şi se dă la cuptor 20 minute.

Se scoate blatul din cuptor şi se răstoarnă pe un grătar; se lasă să se răcorească şi se taie în 6 pătrate, de dimensiuni egale cu ale formelor în care vom asambla desertul.

Se prepară ganajul: se înmoaie foaia de gelatină în puţină apă rece cca 10 minute. Se rupe ciocolata bucăţi şi se aşază într-un bol metalic. Se dă în clocot smântână dulce cu miere; se ia de pe foc şi se adaugă gelatina stoarsă.

Se amestecă până se dizolvă gelatina şi se toarnă peste ciocolată, în două porţii sucesive. Se amestecă energic, ca să se omogenizeze. Se lasă să se răcorească.

Se asamblează desertul: se aşază câte o bucată de pandişpan pe fundul formelor mici, unse în prealabil cu unt. Se repartizează deasupra ganaj, se lasă să se răcească, apoi se dă cel puţin 2 ore la frigider.

Inainte de servire se desprind prăjiturile din formă, trecând lama unui cuţit pe lângă marginile formei. Se presară nuci pisate şi boabe de goji.

Prajiturele de ciocolata cu goji

Prajiturele_de_ciocolata_cu_goji

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.