Prajiturele cu fistic si inghetata de ciocolata

Printeaza

O reteta de prajiturele cu fitic si inghetata de ciocolata din: inghetata de ciocolata, unt, fistic, zahar pudra, migdale, faina si oua.

Ingrediente:Prajiturele cu fistic si inghetata de ciocolata

  • 500g îngheţată de ciocolată de calitate câteva bucăţi de ciocolată albă, tocate fin (opţional)

pentru prăjiturele:

  • 200 g de unt
  • 100 g de fistic, plus extra pentru servit
  • 200 g de zahăr pudră
  • 85 g de migdale
  • 85 g de făină normală
  • 5 albuşuri de ouă mari

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200 C/gaz6. Se topeste untul intr-o tigaie mica, apoi se ia de pe foc si se lasa un pic la racit. Se ung cu un punt de unt 8 gauri ale unei forme de briose.

Se mixează în robotul de bucătărie 85g de fistic şi zahărul pudră, până ce este tocat fin. Se răstoarnă într-un bol împreună cu migdalele măcinate şi făina. Se toacă grosier restul de fistic şi se pune deoparte.

Se bat spumă albuşurile cu o furculiţă, apoi se toarnă peste alunele măcinate şi amestecul de făină, împreună cu untul topit; se amestecă bine. Se toarnă compoziţia în formele de prăjiturele, se presară cu fisticul tocat şi se coc 15-20 de minute până ce prăjiturelele au crescut, sunt elastice la atingere, iar scobitoarea cu care se încearcă iese curată.

Se servesc prăjiturelele calde sau la temperatura camerei, cu o lingură de îngheţată de ciocolată fiecare, ornate cu fistic şi cu bucăţele de ciocolată albă, după preferinţe. Sunt delicioase când sunt servite cu o ceaşcă de cafea.

Prajiturele cu fistic si inghetata de ciocolata

Prajiturele cu fistic si inghetata de ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.