Prajiturele cu ciocolata

Printeaza

Prajiturele cu ciocolata din: biscuiti digestivi, unt, ricott, oua, extract de vanilie, ciocolata neagra, zahar pudra si oua de ciocolata.

Ingrediente:Prajiturele_cu_ciocolata

  • 14 biscuiti digestivi, faramitati marunt
  • 100 g de unt, topit
  • pentru umplutura:
  • 500 g ricotta
  • 3 oua, batute
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati si topita
  • 125 g de zahar pudra
  • 36 oua mici de ciocolata

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 150C. Asaza 12 discuiri de hartie in formele unei tavi pentru briose. Pune biscuitii intr-o punga alimentara si faramiteaza-i marunt cu capatul unui sucitor.

Toarna-i intr-un bol si adauga untul topit, amestecand incontinuu. Cu ajutorul unei linguri pune acest amestec pe discurile pentru briose, apasand de fiecare data ca sa obtii un blat ferm.

Pentru a prepara umplutura, pune ricotta, ouăle, vanilia şi ciocolata topită într-un bol mare de mixer. Cerne deasupra zahărul pudră.

Amestecă ingredientele cu mixerul sau cu o lingură de lemn, până când compoziţia se omogenizează. Tot cu ajutorul unei linguri, toarn-o peste blaturile din biscuiţi, până umpli complet formele.

Loveşte uşor tava de suprafaţa de lucru pentru a scăpa de bulele de aer. Dă tava la cuptor 30 de minute, apoi scoate-o şi aşază cu grijă câte 3 ouă mici de ciocolată în vârful fiecărei prăjituri. Lasă-le să se răcească în întregime înainte de a le servi.

Prajiturele cu ciocolata

Prajiturele_cu_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.