Prajiturele cu ciocolata alba si neagra

Printeaza

Prajiturele cu ciocolata alba si neagra din: faina, cacao, praf de copt, unt, zahar, esenta de vanilie, oua, sare, ciocolata alba, ciocolata neagra.

Ingrediente:Prajiturele_cu_ciocolata_alba_si_neagra

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 60 g unt
  • 250 g zahar
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua
  • un praf sare
  • cateva paie de plastic

pentru finisaj:

  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina, cacaua, praful de copt si sarea. Separat, la mixer, se amestecă untul cu zahărul şi esenţa de vanilie. Se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continul după fiecare, si apoi se adaugă amestecul de ingrediente uscate. Se amestecă bine si se formează o bilă de aluat care se dă la congelator o oră.

In tava tapetată cu hârtie dejfopt se pun mici bile de aluat si se dau la copt 10-12 minute. Imediat la scoaterea din cuptor, se înfig bucăţi de paie de plastic.

Se lasă apoi să se răcească în totalitate. Pentru finisaj, se topeşte ciocolata albă si prăjiturelele se trec prin ea.

Se lasă să se usuce. Apoi, se topeşte ciocolata neagră şi, cu dinţii unei furculiţe, se fac modele pe prăjiturelele albe.

Prajiturele cu ciocolata alba si neagra

Prajiturele_cu_ciocolata_alba_si_neagra

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.