Prajiturele cu agrise

Printeaza

Prajiturele cu agrise din: faina, praf de copt, zahar, oua, iaurt, sirop de soc, unt, sare, agrise sau afine, smantana.

Mod de preparare:Prajiturele cu agrise

Se pun 12 forme de hârtie în tava de brioşe. Se amestecă într-un castron mare 225g făină cu agent de creştere, 1 linguriţă praf de copt şi 200g de zahăr fin.

Se bat 3 ouă, 150g de iaurt, 4 linguri sirop de soc (sau alt sirop, după preferinţe) şi 175g de unt topit şi răcit cu 1 vârf de sare, apoi se adaugă ingredientele uscate şi se amestecă. Se pun cu lingura în formele de hârtie (care se vor umple) şi se coc 18-20 de minute până ce au devenit aurii, apoi se lasă la răcit pe un grătar.

Intre timp, se pun 350g de agrişe (sau afine) şi 50g de zahăr fin într-o tigaie şi se călesc uşor 10 minute până ce fructele s-au înmuiat, dar nu au devenit terci. Se gustă dacă e destul de dulce, apoi se adaugă prin amestecare 1 lingură sirop de soc şi se lasă la răcit.

Odată răcit, se încorporează 200g de smântână. Pentru servit, se taie o secţiune în vârful fiecărei prăjituri folosind un cuţit cu lama zimţată – forma de inimă arată drăguţ – dar, dacă e prea complicat, se taie partea de deasupra, apoi se taie fiecare prăjitură în jumătate, pe orizontală.

Se pune 1 linguriţă din amestecul de fructe pe fiecare blat, se pune deasupra bucata tăiată şi se presară cu un pic de zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.