Prajiturele cehesti

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura ceheasca cu: faina, drojdie, unt, zahar, zahar vanilat, oua, lapte, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, mac, branza de vaci, magiun, fructe.

Ingrediente:Prajiturele_cehesti

  • 500 g făină
  • 30 g drojdie
  • I00 g unt
  • 70 g zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 ml lapte
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • un vârf de sare
  • unt pentru tava de copt şi aluat
  • zahăr pudră

Ingrediente umplutură:

  • mac
  • brânzică de vaci
  • magiun
  • fructe

Mod de preparare:

Se prepară aluatul din puţin lapte cald, amestecat cu o lingură de zahăr, 1 lin­gură de făină şi drojdie.

Se cerne făina într-un castron, se adaugă sarea, coaja de lămâie şi zahărul vanilat.

Se amestecă gălbenu­şurile cu restul de zahăr, în restul de lapte, se adaugă untul călduţ, topit, aluatul crescut şi se amestecă totul cu făina.

Se obţine un aluat dens şi se lasă să mai crească.

Se întinde aluatul, se taie bucăţi şi se umple fiecare bucată cu umplutură (după gust).

Se pun prăjiturelele în tava unsa cu unt şi se unge fiecare astfel încât să nu se lipească una de alta.

Se coc în cuptorul preîncălzit, până când la suprafaţă capătă o culoare aurie.

Se pun prăjiturelele pe un platou şi se presară deasupra zahăr.

Prajiturele cehesti

Prajiturele_cehesti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.