Prajitura cu mere rase si rom

Printeaza

Prajitura cu mere rase si rom

Ingrediente:Prajitura cu mere rase si rom

  • 6 mere potrivit de mari, rase pe răzătoarea de zarzavat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri făină
  • 1 păhărel rom
  • sirop din 2-3 linguri zahăr şi puţin rom
  • unt şi pesmet pentru formă

 

Mod de preparare:

Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune puţin cîte puţin făina, apoi romul şi pesmetul.

După ce se amestecă totul bine, se adaugă merele curăţate de coajăşi rase pe răză­toarea de zarzavat, se mai amestecăşi apoi se pune spumade la cele şase albuşuri.

Se toarnă compoziţia într-o formă unsăşi presărată cu pesmet şi se coace la foc potrivit.

Cînd este gata, se pune pe o farfurie şi se siropează cît este încă fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.