Prajitura cu zmeura, branza si gelatina

Printeaza

Prajitura cu zmeura, branza si gelatina din: biscuiţi, unt, zahra pudra, lamaie, apa, foi gelatină, brânză de vaci, zmeura, fructe de pădure proaspete, frunze de menta.

 

Prajitura_cu_zmeura_branza_si_gelatina

Ingrediente:

  • 200 g biscuiţi
  • 80 g unt

Pentru sirop:

  • 75 g zahăr pudră
  • o lămâie
  • 100 ml apă

Pentru umplutură:

  • 4 foi gelatină
  • 600 g brânză de vaci
  • 150 g zmeură

Pentru servit:

  • fructe de pădure proaspete
  • frunzuliţe de mentă

Mod de preparare:

Se topeşte untul, se fărâmiţează biscuiţii şi apoi se amestecă cu untul topit. Amestecul se pune într-o formă cu pereţi detaşabili, se îndeasă bine si se dă la rece.

Gelatina se pune la înmuiat în apja rece. Se pun pe foc apa, zahărul, coaja si sucul lămâiei.

După ce dă un clocot, se trage vasul de pe foc, se lasă puţin să se răcorească, apoi se pune gelatina si se amestecă. Brânza se mixează cu siropul rece, se adaugă zmeura şi se încorporează uşor.

Se toarnă amestecul de brânză şi fructe peste blatul de biscuiţi. Se dă la frigider pentru trei ore şi se serveşte apoi decorat cu fructe proaspete şi frunzuliţe de mentă.

Prajitura cu zmeura, branza si gelatina

Prajitura_cu_zmeura_branza_si_gelatina

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.