Prăjitură vanilată

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura vanilata cu: oua, cacao, faina, zahar, lapte, amidon, unt, ciocolata alba.

Ingrediente:Prăjitură vanilată

  • 6 ouă
  • 3 linguri cu cacao
  • 230 g făina
  • 230 g zahăr

Ingrediente crema:

  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 125 g unt
  • 2 linguri cu zahăr
  • 75 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată albă

Mod de preparare:

Mixează ouăle cu zahărul şi sare până când îşi dublea­ză volumul. încorporează treptat făina şi cacaua.

Imparte compoziţia în pa­tru părţi egale şi coace foile pe rând, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, timp de 15 minute. Intre timp, amestecă ami­donul cu zahărul.

Toarnă 100 ml de lapte, până obţii o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe.

Incălzeşte restul de lapte. Adaugă ciocolata şi, după ce s-a topit, pune ames­tecul de amidon şi lasă pe foc până se îngroaşă, amestecând energic.

După ce s-a răcorit, adaugă untul frecat cu zahărul pu­dră. Crema astfel obţinută, întind printre cele patru foi. Pudrează zahăr vanilat şi taie în pătrate.

Prăjitură vanilată

Prăjitură vanilată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.