Prajitura vanilata cu rodie si alune

Printeaza

Prajitura vanilata cu rodie si alune din: unt, zahăr vanilat, zahăr, ouă, făină, praf de copt, budincă de vanilie, lapte, rodii, alune pisate, zahăr pudră.

Prajitura_vanilata_cu_rodie_si_alune

Ingrediente:

  • 300 g unt
  • 1 pljc zahăr vanilat
  • 200 g zahăr
  • 6 ouă
  • 450 g făină
  • 1 pljc praf de copt

Pentru umplutură:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 2 rodii
  • 4 linguri gris
  • 30 g alune pisate
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Freci spumă untul la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat, adaugi pe rând ouăle şi baţi în continuare până ob­ţii o cremă aerată. Incor­porezi uşor faina amesteca­tă cu praful de copt.

Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci circa 20 de minute. Amesteci praful de bu­dincă cu puţin lapterece. Restul de lapte îl pui la fiert cu zahărul.

Când s-a încălzit laptele, torni pra­ful de budincă şi amesteci continuu, să nu se prindă de vas. Adaugi grişul, ames­tecând continuu, iar după două minute iei vasul de pe foc.

Tai rodiile, scoţi semin­ţele, le amesteci cu cre­ma fierbinte şi o torni peste blat. Presari alunele şi coci 20 de minute. Când se ră­ceşte, o decorezi cu sâmburi de rodie şi cu zahăr pudră

Prajitura vanilata cu rodie si alune

Prajitura_vanilata_cu_rodie_si_alune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.