Prăjitură turcească

Printeaza

Prăjitură turcească

Ingrediente:Prăjitură turcească

  • 1 ou
  • 11/2 pahar ulei
  • 1 pahar apă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • coaja rasă de la o lămîie
  • un praf de sare
  • făină cît cuprinde
  • grăsime şi făină pentru formă

Ingrediente sirop: 500 g zahăr, 11/4 pahar apă, vanilie, zeama de la o lămîie.

 

Mod de preparare:

Se bate zahărul cu oul, se amestecă cu uleiul, sarea, coaja de lămîie, zahărul şi apa. Se adaugă făinăşi se frămîntă cu mîna un aluat moale.

Se lasă să se odihnească 10 min, apoi pe planşeta presărată cu făină se întinde cu vergeaua o foaie de grosimea uni deget se taie pătrate nu prea mari şi se aşază tava unsăşi presărată cu făină, la distanţă unul de altul.

În timp ce se coc se prepară siropul. Se pune într-o cratiţă pe maşină zahărul cu 11/4 pahar apăşi vanilie după ce a dat cîteva clocote, se adaugă zeama de lămîie şi se dă la o parte.

Cînd pătratele sînt rumenite bine, se opăresc cu acest siropşi se mai lasă la cuptor pînă ce pătrunde bine siropul în cocă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.