Prăjitură tropicală

Printeaza

Prajitura tropicala din: miere, ananas, mango, coaja si zeama de lamaie, unt, zahar brun, oua, faina, scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara si rom.

Ingrediente:

  • 4 linguri miere
  • 250 g ananas, taiat bucati de 2 cm
  • 1 mango, taiat bucati de 2 cm
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 200 g unt +50 g pentru sos
  • 200 g zahar brun +50 g pentru sos
  • 4 oua
  • 225 g faina cu factor de crestere
  • 1/2 lingurita scortisoara si cuisoare
  • 25 g ghimbir razuit
  • un praf de nucsoara
  • 50 ml rom

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt forma rotundă de 24 cm şi stropeşte cu miere Amestecă fructele si coaja de lămâie si presară în formă.

Combină cu mixerul electric untul, zahărul, ouăle, făina şi mirodeniile 3-4 min, până când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare.

Toarnă în formă şi nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 35-40 min, până când se rumeneşte şi devine elastică.

Lasă deoparte 2 min, aşază deasupra platoul de servit şi răstoarnă.

Pentru sos, topeşte zahărul cu untul, adaugă ghimbirul, zeama de lămâie si nucşoara si fierbe 2 min la foc mare.

Adaugă romul şi opreşte flacăra, amestecă şi serveşte stropit peste prăjitură.

Prăjitură tropicală

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.