Prajitura de toamna

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de prajitura de toamna din: faina, zahar, lapte, unt, oua, zahar vanilat, praf de copt si prune.

Ingrediente:Prajitura de toamna

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • lapte
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 600 g prune

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, pui făina şi zahărul şi amesteci. Adaugi untul topit şi amesteci bine, până obţii un aluat sfărâmicios, din care păstrezi o ceaşcă. Peste aluatul rămas, adaugi praful de copt, zahărul vanilat, ouăle şi laptele, apoi omogenizezi bine.

Speli prunele, le desfaci în două, le scoţi şi le pui la scurs. Torni aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Aşezi prunele şi presari aluatul sfărâmicios oprit. Introduci în cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute. Tai prăjitura după ce se răceşte.

Prajitura de toamna

Prajitura de toamna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.