Prajitura Somloi Galuska

Printeaza

O reteta de Prajitura Somloi Galuska din: oua, faina, zahar, nuca macinata, faina, cacao, lapte, pastaie de vanilie, zahar, amidon de porumn, stafide, rom si frisca.

Ingrediente:Prajitura Somloi Galuska

pandispan galben:

  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar

pandispan cu nuca:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura nuca macinata

pandispan cu cacao:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao

crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • jumatate dintr-o pastaie de vanilie
  • 200 g zahar
  • 50 g amidon de porumb
  • 3 oua
  • 80 g nuca macinata
  • 80 g stafide

sirop:

  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 100 ml rom

sos de ciocolata:

  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar praf
  • putin lapte

ornare:

  • 400 ml frisca

 

Mod de preparare:

Pentru pandişpanul simplu bateţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr. Bateţi albuşurile spumă cu restul de zahăr, după care adăugaţi şi gălbenuşurile şi făina, treptat. Pentru pandişpanul cu nucă adăugaţi la sfârşit nuca măcinată, iar pentru cel cu cacao adăugaţi cacaoa. Blaturile se coc separat, câte 10-15 minute, la 180 grade, apoi se lasă la răcit.

Pentru cremă puneţi la fiert 400 ml lapte, cu vanilia şi 2/3 din zahăr. Amestecaţi într-un vas sep&rat restul de lapte cu amidonul şi gălbenuşurile, iar albuşurile şi 1/3 din zahăr bateţi-le spumă şi lăsa|-le deoparte. Când laptele cu vanilie începe să fiarbă, scoateţi vanilia şi turnaţi laptele în fir continuu peste gălbenuşurile cu amidon, amestecând rapid.

Puneţi din nou pe foc până se îngroaşă bine. Luaţi-o de pe foc şi turnaţi-o treptat în spuma de albuşuri. Lăsaţi amestecul la răcit. Pentru siropul de rom, daţi în clocot apa cu zahărul şilăsaţi amestecul la răcit, apoi adăugaţi romul.

Pentru sosul de ciocolată amestecaţi cacaoa cu zahărul praf şi câte puţin lapte până obţineţi un sos gros. Puteţi asambla prăjitura într-un platou mare, cu blaturile întregi însiropate şi acoperite cu stafide, cremă, nuci, sau puteţi să tăiaţi blaturile în cubuleţe şi să le amestecaţi cu restul igredientelor în cupe de sticlă. La servire, adăugaţi frişcă.

Prajitura Somloi Galuska

Prajitura Somloi Galuska

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • somloi galuska reteta
  • prajitura somloi
  • somloi galuska
  • reteta somloi galuska
  • somloi galuska reteta originala
  • reteta prajitura somloi
  • prajitura somloi galuska

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.