Prajitura cu sirop de lamaie

Printeaza

O reteta de prajitura cu sirop de lamaie din: ulei de rapita, faina, praf de copt, migdale, malai, coaja de lamaie, zahar tos, oua, iaurt si suc de lamaie.

Ingrediente:Prajitura cu sirop de lamaie

  • 75 ml ulei de rapita, plus extra pentru uns
  • 175 g faina
  • 1-1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g migdale macinate
  • 50 g malai
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 140 g zahar tos
  • 2 oua mari
  • 225 g de iaurt

pentru siropul de lamaie:

  • 85 g de zahar tos
  • sucul de la 2 lamai

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se unge cu ulei o formă rotundă de tort (cu diametrul de 25cm şi adâncimea de 5cm), care apoi se tapetează cu hârtie de copt. Se pun mălaiul, făina, praful de copt şi migdalele măcinate într-un bol mare.

Se amestecă totul cu coaja de lămâie şi cu zahărul, apoi se face o gaură în mijloc, într-un alt bol, se amestecă ouăle cu iaurtul şi uleiul, apoi se toarnă în gaura făcută în amestecul de ingrediente uscate. Se amestecă uşor cu o lingură de metal pentru a se omogeniza.

Se toarnă compoziţia în formă şi se nivelează. Se coace 40 de minute sau până când, la testul scobitoarei, aceasta iese curată. Dacă prăjitura se rumeneşte prea repede, se acoperă forma cu folie de aluminiu.

Intre timp, se pregăteşte siropul: Se pune zahărul într-o cratiţă mică. Se adaugă zeama de lămâie şi 75ml de apă. Se încălzeşte la foc mediu, amestecând din când în când pentru a grăbi dizolvarea zahărului. Apoi se dă focul mai mare, se fierbe timp de 4 minute, până când lichidul scade puţin, iar consistenţa devine uşor vâscoasă.

Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcească puţin în formă. Cât încă este caldă, se scoate din formă şi se lasă să se odihnească pe un grătar pentru prăjituri. Se foloseşte o scobitoare şi se împunge prăjitura pentru a forma mici găuri care vor ajuta siropul să se absoarbă mai bine.

Se toarnă jumătate din sirop cu ajutorul unei linguri. După ce acesta a fost absorbit complet, se toarnă la fel şi restul de sirop. Cu ultimele picături de sirop se ung marginile prăjiturii, folosind o pensulă de patiserie.

Prajitura cu sirop de lamaie

Prajitura cu sirop de lamaie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.