Prajitura Sica

Blatul maro îl prepari astfel: Freci 120 g margarină cu 100 g zahăr, 1 ou, 2 linguri cacao, 1 linguriţă amoniac dizolvat în 1/2 pahar lapte şi aproximativ 300 g făină. Faci un aluat potrivit de tare. Coci două foi pe fundul unei tăvi pe care ai uns-o cu ulei.

Pentru blatul alb freci 4 gălbenuşuri cu 4 linguri de zahăr. Adaugi alternativ 4 linguri de făină şi albuşurile bătute spumă tare. îl coci în tava unsă şi tapetată cu făină.

Crema o faci din: 1/2 I lapte, 180 g zahăr, 3 plicuri zahăr vanilat, 3 linguri făină, 200 g unt şi 1 lămâie.

Din lapte iei atât cât să se dizolve făina. Restul de lapte îl fierbi cu zahărul şi zahărul vanilat. Torni făina dizolvată şi fierbi până se îngroaşă. Când s-a răcit, adaugi câte o lingură în untul pe care l-ai frecat spumă. Adaugi coaja de la o lămâie şi zeamă de lămâie după gust.

Pentru glazură îţi trebuie: 3 linguri apă, 2 linguri cu vârf cacao, 150 g zahăr şi 50 g unt. Fierbi apa, zahărul şi cacaua, amestecând continuu. Adaugi 50 g unt şi torni fierbinte peste prăjitură.

Asamblarea prajiturii o faci astfel: blatul maro, cremă, blat galben, cremă, blat maro, glazură. O prepari cu 1-2 zile înainte de servire.

Prajitura Sica

Prajitura Sica

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura sica
  • retete prajitura sica

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact