Prajitura Ruxandra

Printeaza

 O reteta gustoasa de prajitura din: oua, zahar, faina, ulei, esenta de vanilie, coaja de lamaie, lapte, budinca de vanilie, mere,lamaie si frisca.

Ingrediente blatPrajitura Ruxandra

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 1 lingu­ră ulei
  • 1 esenţă vani­lie
  • coajă de lămâie

Ingrediente cremă :

  • 600 ml lapte
  • 8 linguri zahăr
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 1 esenţă de vanilie
  • 11/2 kg mere
  • 1 lămâie
  • 200 g frişcă

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile foarte bine, apoi adaugi treptat zahărul. Mi­xezi până când se omoge­nizează compoziţia. Adaugi uşor gălbenuşurile până se încorporează, pui apoi o lingură de ulei şi făina. Aromezi cu esenţa de vani­lie şi coaja rasă de lămâie.

Tapetezi tava cu folie de alu­miniu, torni compoziţia şi o bagi la cuptorul încălzit. Pregăteşti merele aşa: Cu­reţi merele de coajă, le tai cubuleţe şi le pui într-un vas în care adaugi urmă­toarele ingrediente: 1 cană zahăr, 1 cană apă, zeama şi coaja de la 1 lămâie mare. Pui vasul pe foc şi le fierbi până se înmoaie foarte puţin merele.

Nu trebuie să fiarbă prea mult pentru că devin prea moi. Blatul îl însi- ropezi bine cu siropul pe care l-ai obţinut prin fierbe­rea merelor. Aşezi merele, într-un strat gros peste blat.

Pregăteşti crema aşa: 600 ml lapte cu 8 linguri pline de zahăr le pui pe foc, într-un vas. Separat, praful de budincă cu gust de vani­lie îl dizolvi cu puţin lapte. Adaugi tot laptele şi fierbi până când crema devine consistentă. Trebuie să amesteci perma­nent. Laşi foarte puţin la răcit, apoi torni peste mere­le care au fost aşezate pe blat. Crema nu tre­buie să se răcească pentru că se întăreşte şi nu mai poate fi întinsă. Ornezi cu frişcă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura ruxandra

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.