Prajitura roz

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: margarina, otet, miere, bicarbonat, faina, budinca de cacao, budinca de capsuni, unt, lapte.

Ingrediente  foi:

  • 100 g margarină
  • 1 lingură oţet
  • 3 linguri miere
  • 1 linguriţă bicarbonat alimentar
  • 400 g făină

Ingrediente cremă:

  • 1 pachet budincă de cacao
  • 1 pachet budincă de căpşume
  • 200 g unt
  • 1 I lapte

 

Mod de preparare:

Amesteci margarina, otetul, mierea, si bicarbonatul si le pui sa se infierbante pe foc, intr-o cratitacioară. După ce au dat în clo­cot, adaugi făina în amestecul răcorit şi din acest aluat, nu prea moale, întinzi 3 foi pe care le coci pe dosul tăvii unse cu ulei şi tapetate cu făină.

Pregăteşti crema aşa: Pre­pari separat budincile, după instrucţiunile de pe plic. Le laşi la răcorit, apoi le ames­teci cu câte 100 g unt, cu ajutorul mixerului şi adaugi zahăr după gust.

Cu crema de cacao umpli foile. Deasupra întinzi crema roz şi laşi pră­jitura la rece. O tai a doua zi în dreptunghiuri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.