Prajitura rasturnata cu portocale

Printeaza

Prajitura rasturnata cu portocale din: portocale, oua, faina, zahar, apa, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, margarina, zahar pudra, budinca de capsune, lapte, fulgi de ciocolata, pesmet si margarina.

 

Ingrediente:Prajitura_rasturnata_cu_portocale

Pentru aluat:

  • 3 portocale
  • 8 ouă
  • 8 linguri făină
  • 8 linguri zahăr
  • 1 lingură apă
  • 1 lingu­ră cacao
  • praf de copt
  • esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 250 g margarină
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 plic budincă de căpşune
  • 400 ml lapte
  • fulgi de ciocolată
  • pesmet şi margarină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr, până devin albicioase, apoi adaugi şi apa.

Albuşurile le baţi cu zahărul rămas, până vei obţine o spumă lucioasă.

Spuma o încorporezi în gălbenuşurile frecate, la care adaugi şi făina amestecată cu praful de copt.

Ungi cu margarină o tavă cu marginea detaşabilă şi o tapetezi cu pesmet.

Cureţi portocalele, le tai rondele si le pui una lângă alta în tava tapetata.

Compoziţia obţinută o împărţi în două. In prima parte pui cacao, iar în partea a doua, esenţă de vanilie.

Torni compoziţia în tavă, peste stratul de portocale.

Prima dată pui compoziţia galbenă, iar peste ea pui compoziţia maro. Dai tava în cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute.

Când trece proba cu scobitoarea, înseamnă că este făcută prăjitura. O laşi apoi să se răcească.

Pregăteşti crema: amesteci budinca cu 100 g zahăr şi laptele şi o pui la fiert. O laşi până se îngroaşă, apoi o dai la răcit.

Cu zahărul rămas, freci margarina ţinută la temperatura camerei, până devine spumoasă, apoi o încorporezi în budinca răcită.

Când blatul s-a răcit, îl răstorni pe o farfurie, cu faţa în jos. Intinzi crema peste stratul de portocale şi presari fulgi de ciocolată.

 

 

Prajitura rasturnata cu portocale

Prajitura_rasturnata_cu_portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.