Prajitura rasturnata cu piersici
PrinteazaPrajitura rasturnata cu piersici din: faina, unt, praf de copt, suc de piersici, oua, zahar, piersici, zahar, apa.
- 125 g faina
- 125 g unt
- un plic praf de copt
- 150 ml suc de piersici
- 2 oua
- 125 g zahar
- 6 piersici bine coapte
pentru caramel:
- 150 g zahar
- 2 linguri apa
Mod de preparare:
Pentru caramel, zahărul şi apa se pun pe foc. După ce s-a format caramelul se toarnă pe fundul unei tăvi de tartă. Se aşază piersicile întregi sau tăiate. Se topeşte untul. Se amestecă untul topit cu zahărul cu ajutorul unui tel, se adaugă făina si praful de copt.
Se amestecă şi apoi se pun ouăle unul câte unul si, la final, sucul de piersici. Se toarnă amestecul peste piersici şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate prin răsturnare.
Prajitura rasturnata cu piersici
Pofta buna!