Prajitura rasturnata cu dovleac

Printeaza

Prajitura rasturnata cu dovleac din: dovleac, faina, ulei, zahar, apa, praf de copt, otet, zahar vanilat, stafide aurii, esenta de rom, sare.

Ingrediente:Prajitura_rasturnata_cu_dovleac

  • 500 g dovleac
  • 500 g faina
  • 150 ml ulei
  • 400 g zahar+4 linguri
  • 250 ml apa
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 1 lingurita cu otet
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu stafide aurii
  • esenta de rom
  • sare

 

Mod de preparare:

Pune dovleacul în coajă la cuptor pentru 45-60 de minute. Când s-a copt, curăţă-l de coajă şi fă-l cubuleţe. Acoperă stafidele cu apă călduţă în care ai picurat esenţă de rom după gust. Pentru blat, amestecă foarte bine 400 g de zahăr cu apa şi uleiul. încor¬porează treptat făina cernută, praful de copt stins cu oţet, un praf de sare şi zahărul vanilat.

Caramelizează zahărul rămas într-o tavă de copt, dar fără să-l arzi. Adaugă cubuleţele de dovleac şi toarnă compoziţia de făină, zahăr şi ulei. Presară din loc în loc stafidele scurse şi dă la cuptorul încins 30-40 de minute. Răstoarnă prăjitura după ce s-a răcorit şi porţioneaz-o doar după ce s-a răcit.

Prajitura rasturnata cu dovleac

Prajitura_rasturnata_cu_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.