Prăjitură rapidă cu mere, nuci şi dovleac

Printeaza

O reteta de prajitura rapide cu mere, nuci si dovleac din: ou, zahar, ulei, iaurt, faina, bicarbonat stins cu otet, esenta de vanilie, sare, mere, dovleac, zahar, coaja de lamaie, nuci, alune si rom.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri ulei
  • 200 ml iaurt
  • 16 linguri faina
  • un varf de lingurita bicarbonat stins cu otet
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit sare

umplutura:

  • 3 mere
  • 300 g dovleac
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 50 g miez de nuci, alune sau migdale
  • 1 lingurita rom

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele pentru blat, cu mixerul, apoi puneţi jumătate din amestec într-o tavă unsă şi tapetată şi coaceti doar 10-15 minu­te.

Pentru umplutură, radeţi merele şi dovleacul pe răză- toarea mare şi apoi căliţi-le, împreună cu 100g zahăr, coa­ja de lămâie şi romul.

Turnaţi amestecul în care aţi adăugat şi nucile (alunele sau migdale­le) pisate peste blatul copt pe jumătate.

Acoperiţi cu aluatul rămas şi punieti din nou tava la cuptor peintru încă 40-45 de minute, la foc potrivit.

Prăjitură rapidă cu mere, nuci şi dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.