Prajitura pufoasa

Printeaza

Prajitura pufoasa din: mere, suc de lamaie, oua, faina, faina de migdale, amidon, unt, zahar, praf de copt, rom, esenta de vanilie.

Ingrediente:Prajitura_pufoasa

  • 3 mere golden
  • sucul unei lamai
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 70 g faina de migdale
  • 20 g amidon
  • 150 g unt topit
  • 180 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri rom
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie merele, se opresc 4-5 felii pentru decor, iar restul se taie mărunt. Se stropesc cu sucul de lămâie, apoi se topeşte untul. Se amestecă untul cu zahărul şi vanilia şi apoi se adaugă ouăle unul câte unul. Se pun romul, făina, amidonul, făina de migdale, praful de copt şi merele tăiate cuburi mici.

O formă de copt se unge cu unt şi se tapetează cu făină şi se toarnă amestecul cu făină şi mere. Se asază deasupra si feliile păstrate întregi si se dă prăjitura la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate imediat din tavă pe un grătar şi se lasă să se răcească.

Prajitura pufoasa

Prajitura_pufoasa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.