Prajitura pufoasa cu piersici si nuci

Printeaza

Prajitura pufoasa cu piersici si nuci din: oua, zahar pudra, apa, faina, nuca, praf de copt, ciocolata neagra, piersici, smantana, zahar.

Ingrediente:Prajitura pufoasa cu piersici si nuci

  • 5 ouă
  • 350 g zahăr pudră
  • 12 linguri apă
  • 250 g făină
  • 100 g nucă măcinată
  • 1 lingură praf de copt
  • 50 g iocolată neagră
  • 3-4 piersici din compot
  • 500 g smântână
  • 200 g zahăr

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul pudră şi apa, până capătă o consistenţă cremoasă. Incorporezi făina amestecată cu praful de copt şi nuca măcinată. La final, adaugi albuşurile bătute spumă tare. Torni blatul într-o formă tapetată şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Il laşi la răcit şi-l tai în jumătate, pe lung.

Baţi smântână cu zahărul şi întinzi o parte din frişcă peste prima foaie de blat. Pui foaia rămasă şi îmbraci tortul în frişcă. Aşezi din loc în loc jumătăţi de piersici şi presari pe margini ciocolată rasă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.