Prajitura pufoasa cu lamaie

Printeaza

Prajitura pufoasa cu lamaie din: zahar, ou, lamaie, amidon, unt, vanilie, faina, praf de copt.

Ingrediente:Prajitura pufoasa cu lamaie

Cremă:

  • 220 g zahăr brun
  • 3 ouă
  • sucul de la 4 lămâi
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 lingură de amidon
  • 40 g unt
  • 1 linguriţă extract de vanilie sau seminţele unui baton de vanilie

Blat:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Bezea:

  • 4 albuşuri
  • 250 g zahăr brun

 

Mod de preparare:

Se amestecă zahărul, ouăle şi coaja de lămâie pe foc foarte mic, până se dizolvă zahărul. Se amestecă amidonul cu puţin suc de lămâie până se formează o pastă şi se adaugă în cratiţă, cu restul de suc de lămâie şi untul. Se amestecă în continuare la foc foarte mic până când crema se îngroaşă. Se adaugă vanilia, se omogenizează, apoi conţinutul se
răstoarnă într-un castron şi se acoperă cu folie. Se lasă la răcit.

O formă de prăjitură cu diametrul de 25 cm se unge cu ulei şi se tapetează cu hârtie de copt. Cuptorul se încinge la 180 de grade.

Pentru blat, se bat ouăle şi zahărul cel puţin 5 minute. Se cerne făina şi se încorporează cu coaja de lămâie. Compoziţia se toarnă în formă şi se coace 30 de minute, până devine aurie. Se lasă la răcit 5 minute, apoi se scoate din formă pe un grătar.

Cuptorul se încinge la 200 de grade. Blatul se aşază pe o tavă şi se repartizează crema de lămâie. Se prepară bezeaua, bătând albuşurile cu zahăr. Prăjitura se acoperă cu bezea şi se dă la cuptor 8 minute. Se lasă la răcit 10 minute, apoi se ţine la frigider o jumătate de oră înainte de servire.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.