Prajitura pufoasa cu cirese si lamaie

Printeaza

Prajitura pufoasa cu cirese si lamaie din: ouă, zahăr, făină, sare, unt topit, zahăr vanilat, cireşe, zeamă de lămâie, zahăr pudră.

Prajitura pufoasa cu cirese si lamaie

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • un praf de sare
  • 2 linguri unt topit
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 600 g cireşe
  • zeamă de lămâie
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Separi ouăle, gălbenuşurile le freci cu un praf de sare, iar albuşurile le baţi spumă cu zahărul. Adaugi untul topit şi făina şi amesteci uşor.

Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le stropeşti cu zeamă de lămâie, apoi le laşi la scurs într-o sită.

Compoziţia o torni într-o tavă tapetată cu unt şi fă­ină, presari deasupra cireşele şi dai tava la cuptor, la foc potrivit. După ce s-a copt, presari prăjitura cu zahăr pudră si zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.