Prăjitură cu prune si brânză

Printeaza

O reteta de ptajitura cu prune si branza din: drojdie, zahar, lapte, faina, unt, sare, oua, branza dulce, zahar, amidon, prune, migdale si unt.

Ingrediente:Prăjitură cu prune si brânză

aluat:

  • 1 cub de drojdie
  • 80 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 75 g unt
  • 1 praf de sare
  • topping:
  • 2 oua
  • 500 g branza dulce
  • 100 g zahar
  • 25 g amidon
  • sare
  • 500 g prune

aluat faramitat:

  • 200 g faina
  • 50 g migdale macinate
  • 100 g zahar
  • 125 g unt

 

Mod de preparare:

Fărâmiţaţi drojdia şi amesteca- ţi-o cu 1 linguriţă de zahăr şi puţin lapte căl­duţ. Lăsaţi aluatul cca. 10 minute să crească. Apoi, puneţi-l într-un castron cu făina, restul laptelui călduţ, untul, zahărul şi sarea.

Frămân­taţi până obţineţi un aluat omogen. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l cca. 40 de minute să crească. Se­paraţi ouăle. Amestecaţi brânza de vaci cu za­hărul, gălbenuşurile şi amidonul.

Bateţi spumă albuşurile şi un vârf de sare, apoi adăugaţi-le în amestecul cu brânză.

Tapetaţi cu aluatul o formă dreptunghiulară. Intindeţi crema de brânză şi lăsaţi prăjitura 15 min. să crească. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Indepărtaţi sâmburii prunelor şi aşezaţi-le peste cremă.

Pentru aluatul fărâmiţat frământaţi făina, mig­dalele, zahărul şi untul. Presăraţi-l peste prăji­tură, apoi coaceţi-o 45-50 de minute.

Prăjitură cu prune si brânză

Prăjitură cu prune si brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.