Prajitura Pavlova cu fructe de padure

Printeaza

O reteta de prajitura Pavlova cu fructe de padure din: albusuri, sare, zahar tos, amidon, otet de vin alb, esenta de vanilie, frisca, zahar pudra, suc de lamaie, apa de roze si fructe.

Ingrediente:

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 225 g zahar tos
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita otet de vin alb
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura si glazura:

  • 300 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • zahar pudra, pentru presarat
  • 1 lingura apa de roze
  • 500 g fructe de vara: zmeura, capsuni, fragi, afine etc.

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 1/140 ˚ C. Tapeteaza tava cu hartie pergament. Bate albusurile cu praful de sare, pa-na se intaresc si capata aspect de spuma. Incorporeaza treptat zaharul, cate doua linguri deodata, avand grija ca intreaga cantitate sa se dizolve complet inainte de a o adauga pe urmatoarea.

Compozitia va deveni vascoasa si lucioasa (daca rastorni vasul, compozitia nu va curge). Incorporeaza apoi amidonul, otetul si esenta de vanilie.

Toarna bezeaua in tava, in forma de cerc, cu o adancitura in mijloc (unde vei ase-za frisca si fructele) si avand o forma cat mai neregulata pe margine. Da la cuptor timp de o ora si 15 minute sau pana cand hartia se desprinde cu usurinta.

Scoate bezeaua din tava, desprinde hartia si lasa bezeaua sa se raceasca pe un gratar metalic. Bate frisca cu zaharul pudra. Toarna sucul de lamaie peste fructe si amesteca. Pune fris-ca batuta in mijlocul bezelei, asaza fructele deasupra si presara zahar pudra.

Prajitura Pavlova cu fructe de padure

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura pavlova

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.