Prajitura cu nuci, stafide si caramel

Printeaza

Prajitura cu nuci, stafide si caramel din: unt topit, nuci, unt, zahar, oua, stafide, faină cu drojdie, Brandy, lapte bătut, smântână de gătit, boabe de piper roşu

Ingrediente:Prajitura_cu_nuci_stafide_si_caramel

  • 30 g de unt topit
  • 60 g de nuci măcinate
  • 125 g de unt
  • 125 g de zahăr
  • 3 ouă bătute uşor
  • 250 g de faină cu drojdie
  • 60 g de stafide
  • 80 ml de Brandy
  • 80g de lapte bătut

Pentru cremă:

  • 250g de smântână de gătit
  • 30 g de unt
  • boabe de piper roşu

Pentru caramelul „păr de înger”:

  • 100 g de zahăr

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C; între timp ungeţi cu unt topit opt forme de circa 125 ml şi tapetaţi-le cu nucă pisată scuturând ulterior surplusul.

Bateţi 125 g de unt şi zahărul cu un tel (sau mai bine cu un mixer), pentru a obţine o cremă fluidă.  Adăugaţi treptat ouăle, continuând să amestecaţi compoziţia şi încorporând făina, stafidele, Brandy-ul şi laptele bătut.

Atunci când totul s-a omogenizat complet, umpleţi formele şi acoperiţi-le cu folie de aluminiu unsă cu puţin unt şi fixată de forme în aşa fel încât să rămână prinse (puteţi folosi sfoa­ră, pentru mai multă siguranţă).

Aşezaţi formele întjpo tavă largă şi umpleţi-o cu apă acoperind formele îri proporţie de doar 3/4. Introduceţi tava în cuptor timp de 25 de minute, având grijă ca apa să nu scadă prea mult.

Prăjiturile flân sunt gata dacă introduceţi o scobitoare în centrul acestora şi o scoateţi curată.

Să trecem acum la prepararea cremei. Vărsaţi smântână într-o crăticioară, adăugaţi untul şi gătiţi amestecul la foc moale ameste­când până cândcompoziţia se întăreşte.

Inainte de a lua de pe foc, adăugaţi boabele de piper roşu. Pentru ornament, pregătiţi caramelul „păr de înger”.

Puneţi zahărul tos într-o crăticioară şi lăsaţi-L să se caramelizeze la foc lent. Luaţi-l de pe foc atunci când devine auriu şi, cu ajutorul dinţilor unei furculiţe, formaţi fire subţiri pentru a obţine „părul de înger”.

Prăjitura flan se serveşte deasupra sosului englez şi se deco­rează cu „părul de înger”. Dacă doriţi, se pot adăuga şi trandafiraşi din marţipan.

Prajitura cu nuci, stafide si caramel

Prajitura_cu_nuci_stafide_si_caramel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.