Prajitura cu nuca si vanilie

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu nuca si vanilie din: nuca, oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina, praf de copt, cacao, galbenusuri, lapte, unt si zahar vanilat.

Ingrediente:Prajitura cu nuca si vanilie

  • 100 g nuca
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml suc de portocale
  • 300 g faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 2 linguri cacao

pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri cu faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Bate ouăle cu zahărul. Toarnă sucul, uleiul şi presară nuca zdrobită. Adaugă făina, praful de copt şi cacaua. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coace la cuptor 40-45 de minute, după care lasă să se răcească, între timp, freacă gălbenuşurile cu zahărul, făina şi zahărul vanilat.

Toarnă treptat laptele şi lasă la foc mic, amestecând energic, până se desfac toate cocoloaşele, iar crema se îngroaşă. După ce s-a răcit puţin, adaugă untul. Intinde crema de vanilie uşor răcită peste blatul de cacao şi nuci.

Prajitura cu nuca si vanilie

Prajitura cu nuca si vanilie

Pofta buna!


 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.