Prajitura mozaic

Printeaza

Prajitura mozaic din: oua, zahar, faina, ulei, cacao, sare, stafide, unt, lapte dulce pasteurizat, galbenusuri, zahar, amidon alimenta, esenta de vanilie, un.

Ingrediente:Prajitura_mozaic

pentru blat:

  • 8 oua
  • cate 8 linguri zahar si faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri unt si faina pentru tavi

pentru budinca:

  • 1 l lapte dulce pasteurizat
  • 4 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana faina sau amidon alimentar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru cremă, încălzeşti laptele până la temperatu¬ra de fierbere. Amesteci într-o cratiţă făina, sarea, zahărul şi gălbenuşurile. Torni câte puţin lapte fierbinte şi mixezi energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Aşezi vasul pe foc mic şi fierbi crema până se îngroaşă. La sfârşit, pui esenţa şi untul şi omogenizezi.

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, împreună cu sarea şi apoi cu zahărul. încorporezi treptat gălbenuşurile, făina şi uleiul, amestecând de jos în sus, cu o spatulă. Colorezi 1/2 din aluat cu praf de cacao. In aluatul alb, adaugi stafidele.

Ungi si tapetezi doua tavi de 20×25 cm, in care coci la foc mediu, timp de 25 de minute, cele doua aluaturi de pandispan. Tai pe lungime pandişpanul răcit, în fâşii cu lăţimea de 3-4 cm. Tapetezi cu folie de plastic o tăviţă dreptunghiulară.

Aşezi alternativ fâşii de aluat, cu un mic spaţiu între ele. Torni un strat de cremă, apoi aşezi un alt strat de fâşii, schimbând ordinea în care pui fâşiile. Repeţi straturile şi amba¬lezi prăjitura în folie. O păstrezi în frigider pentru cel puţin 2 ore şi o tai în felii groase de 1 1/2-2 cm.

Prajitura mozaic

Prajitura_mozaic

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura mozaic

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.