Prajitura Moka

Printeaza

Prajitura Moka din: oua, zahar, apa, faina, praf de copt, biscuiti, cafea, rom, unt, zahar pudra, cacao, lapte.

Ingrediente:Prajitura Moka

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 4 linguri apă
  • 160g făină
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 250 g biscuiţi simpli
  • 2 dl zeamă tare de cafea
  • 50 g rom
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 lingură cacao

Pentru glazură:

  • 100 g zahăr pudră
  • 1,5 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile le mixezi bine cu zahărul şi cu apa. Amesteci făina cu praful de copt şi, cu o spatulă, încorporezi alternativ albuşul bătut spumă tare şi gălbenuşurile mixate.

Torni compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit, laşi 1 minut la maximum, după care coci blatul la foc moderat. Faci testul scobitorii şi laşi să se răcească.

Pregăteşti crema aşa:

Dai biscuiţii prin maşina de tocat carne. Adaugi cafeaua fiartă şi răcită, apoi romul. Amesteci bine. Mixezi untul moale cu zahărul pudră. Apoi adaugi cacaua şi, treptat, biscuiţii. Crema astfel obţinută o întinzi peste blat.

Pregăteşti glazura aşa:

Amesteci bine zahărul pudră cu laptele şi cacaua. îl pui pe foc mic, până începe să fiarbă, îl iei de pe foc, adaugi untul şi amesteci bine, până ce acesta se topeşte. Glazura obţinută o întinzi cu mişcări rapide, cu un cuţit cu lama lată, peste cremă.

Tai prăjitura în felii dreptunghiulare, cu cuţitul introdus în apă fierbinte, ca să nu crape glazura.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.