Prajitura cu migdale, frisca si coacaze

Printeaza

Prajitura cu migdale, frisca si coacaze din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, bicarbonat, migdale macinate, frisca batuta din smantana proaspata, coacaze rosii/negre.

Parjitura_cu_migdale_frisca_si_coacaze

Ingrediente pentru blat:

  • 6 albusuri
  • 100g faina
  • 200g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 100g migdale macinate

Ingrediente pentru crema:

  • 450 – 500g frisca batuta din smantana proaspata
  • 500g coacaze rosii/negre

Mod de preparare:

Bateti albusurile, adaugand treptat zaharul si zaharul  vanilat, pana cand obtineti o spuma ce se tine term de tel. Adaugati aceasta spuma, faina, bicarbonatl si migdalele amestecand prin rasturnare. Coaceti la foc potrivit in tava unsa si tapetata.

Taiati baltul in doua pe verticala si umpleti cele doua foi cu frisca. Pastrati putina frisca petru a orna parajitura deasupra. Peste stratul de frisca puneti coacazele, curatate de frunze si crengute. Acoperiti a doua foaie.

Cu un pos faceti desen decorativ din frisca pe marginea prajiturii. Puneti coacaze in interiorul desenului. In loc de coacaze puteti folosi alte fructe de sezon.

Prajitura cu migdale, frisca si coacaze

Parjitura_cu_migdale_frisca_si_coacaze

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place prajitura cu migdale 🙂 Arata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.