Prăjitură cu mere şi curmale

Printeaza

O reteta de prajitura cu mere si curmale din: unt, oua, faina, scortisoara, zahar brun, mere, curmale, miez de nuca, compot de caise, unt si sare.

Ingrediente:Prăjitură cu mere şi curmale

  • 200 g unt
  • 3 ouă
  • 350 g făină
  • 2 linguri praf de scorţişoară
  • 150 g zahăr brun
  • 3 mere
  • 150 g curmale
  • 150 g miez de nucă
  • 200 ml compot de caise
  • 1 lingură unt şi făină pentru tavă
  • sare

 

Mod de preparare:

Bateţi spumă ouăle cu un praf de sare. Adăugaţi untul înmuiat la temperatura camerei şi omogenizaţi.

Curăţaţi 2 mere de coajă, cotoare şi caseta cu seminţe, apoi le tăiaţi cubuleţe. Într-un castron, amestecaţi făina cu zahărul, scorţişoara, merele, curmalele tăiate mărunt şi jumătate din cantitatea de nucă măcinată.

În amestecul cu mere, încorporaţi compoziţia cu ouă şi unt. Amestecaţi bine aluatul şi îl turnaţi într-o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile de 20 / 30 cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Nivelaţi compoziţia, aşezaţi deasupra felii subţiri din mărul rămas şi presăraţi nucile măcinate. Introduceţi tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu şi coaceţi preparatul circa 50 de minute.

Când este gata, o scoateţi din cuptor şi o lăsaţi să se răcorească pentru 10 –15 minute, apoi însiropaţi prăjitura cu zeama de la compotul de caise şi o tăiaţi în pătrate.

Prăjitură cu mere şi curmale

Prăjitură cu mere şi curmale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.