Prăjitură marmorată

Printeaza

Prăjitură marmorată din: unt, zahar, oua, faina, lapte, esenta de vanilie, cacao, prune, frisca si migdale.

Ingrediente:Prajitura_marmorata

  • 225 g unt
  • 225 g zahar
  • 4 oua
  • 225 g faina
  • 3 linguri lapte
  • o fiola subtire esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 10 prune din compot
  • 200 ml frisca
  • 100 g migdale

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, se freacă untul si zahărul până ce devin o cremă spumoase. Se adaugă apoi ouăle, unul câte unul, ames­tecând după fiecare. Se pun făina, vanilia şi laptele şi se amestecă. Aluatul se împarte în două si într-una dintre părţi se pune cacao si se amestecă.

O tavă de 20 cm se tapetează cu hârtie de copt şi se toarnă aluatul alb, peste care se toarnă aluatul de cacao. Cu o scobitoa­re sau cu coada unei linguriţe se amestecă uşor, astfel încât cele două compoziţii să se întrepătrundă.

Se coace pentru 45 de minute. Se scoa­te, se lasă la răcit, apoi se taie bucăţi şi se ornează cu frişca, prune din compot bine scurse şi migdale.

Prăjitură marmorată

Prajitura_marmorata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.