Prajitura cu mac

Printeaza

Prajitura cu mac din: faina, unt, zahar, galbenusuri, praf de copt, mac, coaja de lamaie, suc de lamaie, gem de prune, prune, scortisoara si jeleu de coacaze.

Ingrediente:

  • 100 g faina
  • 50 g unt moale
  • 1 lingura zahar

blat de chec:

  • 65 g unt moale
  • 85 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g mac
  • 1 lingura coaja rasa si 1 lingura suc de lamaie

in plus:

  • 1 lingura gem de prune
  • 400 g prune
  • 1 lingura zahar
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 2 linguri jeleu de coacaze

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180°C. Se frământă aluatul fraged din făină, unt, zahăr şi 1 lingură apă rece. Se aşază într-o formă de tort mică (0 20 cm) şi se încrustează; se înţeapă în mai multe lo­curi cu o furculiţă; se coace cca 7 min.

Pentru aluatul de chec se bate untul cu zahăr pudră până se obţine o consistenţă cremoasă; se înglobează pe rând gălbenuşurile. Se înglobează făina amestecată cu praf de copt, apoi macul, coaja şi sucul de lămâie. Se unge blatul fraged cu gem de prune şi se aşază deasupra compoziţia de mac.

Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se go­lesc de sâmburi. Se aşază în straturi pe compoziţia de mac şi se pudrează cu zahăr amestecat cu scorţişoară. Se coace în partea de jos a cuptorului cca 65 de minute; eventual, după 50 de minu­te se acoperă cu hârtie de copt.

Se scoate prăjitura de la cuptor. Se unge cu jeleu încălzit, folosind o pensulă. Se lasă să se răceas­că şi se pudrează cu zahăr.

Prajitura cu mac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. faceam ceva asemanator, e foarte buna si asa 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.