Prajitura Lamaita

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura lamaita din: faina, zahar, zahar vanilat, galbenus, unt, amidon, frisca, suc de lamaie, coaja de lamaie si albusuri.

Ingrediente:Prajitura Lamaita

pentru aluat:

  • 250 g de făină
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 pacheţel de zahăr vanilat
  • 1 gălbenuş
  • 125 g de unt rece

Pentru umplutură:

  • 5 gălbenuşuri
  • 1 lingură de amidon
  • 5 linguri de frişca
  • 110 g de zahăr pudră
  • 100 ml de suc de lămâie
  • 1 linguriţă de coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 albuşuri

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un castron ingredientele pentru aluat şi frământaţi-le. Formaţi o sferă din aluat, înveliţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l cca. 1 oră la rece. Incingeţi cuptorul la 200°C. Intindeţi aluatul în folie.

Tapetaţi cu hârtie pentru copt o formă pătrată (20 x 20 cm). Aşezaţi aluatul în formă, acoperiţi-l tot cu hârtie pentru copt şi coaceţi-l cca 10 minute. Indepărtaţi hârtia. Lăsaţi blatul să se răcească.

Reduceţi temperatura cuptorului la 160°C. Bateţi la bain-marie gălbenuşurile, amidonul, frişca şi 50 g de zahăr pudră. încorporaţi coaja şi sucul de lămâie. Bateţi albuşurile spumă şi turnaţi în ploaie cca. 50 g de zahăr pudră, încorporaţi spuma de ou în crema cu lămâie.

Intindeţi amestecul obţinut peste blatul prăjiturii şi coaceţi-o 20-25 de minute. Lăsaţi-o să se răcească, scoateţi-o din formă şi presăraţi-o cu zahăr pudră.

Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.