Prajitura japoneza (varianta)

Printeaza

Prajitura japoneza din: margarina, zahar, praf de copt, nuca, faina, lapte, oua, zahar, sare, unt, zahar pudra, cacao.

Ingrediente:Prajitura japoneza

Pentru blat:

  • 200 g margarină
  • 140 g zahăr
  • 1 praf de copt
  • 140 g nucă măcinată
  • 140 g făină
  • 100 ml lapte
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • un pic de sare

Pentru cremă:

  • 150 g unt
  • 150 + 50 g zahăr pudră
  • 100 + 50 g nucă măcinată
  • 2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Freci margarina cu 140 g zahăr, adaugi treptat laptele, nuca măci­nată, făina amestecată cu praful de copt şi, la urmă, albuşurile bă­tute foarte bine cu un pic de sare.

Torni compoziţia într-o tavă unsă bine şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor la foc potrivit. între timp, freci gălbenuşurile cu 150 g zahăr şi pui rapid compoziţia peste blat, când acesta este copt pe jumăta­te. Introduci repede tava la cuptor pentru 15 minute, la foc mic.

Pregăteşti crema aşa:

Freci untul bine cu zahărul, adaugi nuca măcinată şi 2 linguri de ca­cao. După ce s-a răcit blatul, în­tinzi crema şi, deasupra, presari 50 g nucă măcinată şi prăjită, amestecată cu 50 g zahăr pudră.

Este o prăjitură delicioasă.

Prajitura japoneza

Prajitura japoneza

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.