Prajitura invartita cu mac si migdale

Printeaza

Prajitura invartita cu mac si migdale din: făină, drojdie, zahăr,  lapte, unt, ouă, vanilie, sare, seminţe de mac, migdale.

Prajitura_invartita_cu_mac_si_migdale

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 42 g drojdie
  • 100 g zahăr
  • 350 ml lapte
  • 125 g unt
  • 3 ouă
  • vanilie
  • sare

Ingrediente pentru umplutura de mac:

  • 200 ml lapte
  • 200 g seminţe de mac
  • 75 g zahăr
  • 2 linguri cu unt

Ingrediente pentru umplutura de migdale:

  • 200 g migdale
  • 50 g zahăr
  • 1 albuş
  • 4 linguri cu lapte

Ingrediente pentru uns:

  • 1 gălbenus
  • 2-3 linguri cu lapte
  • unt
  • făină

Mod de preparare:

Amesteca drojdia cu o lingura de zahar si doua de lapte cald. Cerne faina intr-un castron, pune in mijloc amestecul de drojdie si lasa la dospit 15 minute. Separat, amesteca restul de lapte caldut cu zaharul, untul topit, ouale, vanilia si un praf de sare.

Toarna totul peste faina, amesteca pana ce obtii un aluat fin si lasa-l la crescut 30 de minute, pana cand isi dubleaza volumul. Intre timp, pune laptele la fiert impreuna cu macul macinat, zaharul si untul, Da deoparte si amesteca.

Pentru a doua umplutura, amesteca migdalele macinate cu zaharul, albusul batut si laptele.

Prajitura invartita cu mac si migdale

Prajitura_invartita_cu_mac_si_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.