Prajitura insiropata

Printeaza

Prajitura insiropata din: faina, unt, oua, sare, lamaie, apa, nuci, scortisoara, cuisoare, miere, vanilie.

Ingrediente:Prajitura insiropata

Pentru foitaj:

  • 500 g făină
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet
  • 100 ml apă

Pentru umplutură:

  • 500 g nuci
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 100 g unt
  • 5 cuişoare măcinate

Pentru sirop:

  • 500 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 200 g miere
  • 1 esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Cerni făina pe planşetă, adaugi untul tăiat bucăţele şi amesteci cu degetele până se formează un aluat nisipos. Faci o adâncitură în mijloc şi torni apa amestecată cu sarea, un ou, zeama de lămâie sau oţet.

Frămânţi bine până se omogenizează perfect şi apoi laşi aluatul la rece circa 30 de minute. Separat, coci nucile în cuptor, apoi le macini. Le amesteci cu zahărul, scorţişoara şi cuişoarele măcinate.

Intinzi aluatul în foi subţiri într-o tavă medie, aşezi foile ynse cu puţin unt topit şi presari amestec de jnuci între ele. Cu un cuţit bine ascuţit, tai prăjitura în pătrate mari şi apoi pe diâgonală, pentru a obţine triunghiuri.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit circa 35 de minute, având grijă să fie doar puţin rumenită deasupra. O însiropezi cu un sirop făcut din apă, miere, zahăr şi esenţă de vanilie. O mai dai la cuptor încă 10 minute şi o laşi să se răcească înainte de a o servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.