Prajitura in straturi cu branza de vaci si ciocolata

Printeaza

Prajitura in straturi cu branza de vaci si ciocolata din: faina, lapte, unt, zahar, oua, praf de copt, branza de vaci, smantana, gris, stafide, esenta de rom, coaja de lamaie, mere, ciocolata.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 150 ml lapte
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru umplutură:

  • 900 g brânză de vaci
  • 300 g smântână slabă
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr tos
  • 3 linguri griş
  • 150 g stafide
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • esenţă de rom
  • coajă rasă de lămâie
  • 40 g unt
  • 2 mere
  • făină

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură rom

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, freci untul cu zahărul, adaugi gălbenuşurile. Incorporezi treptat făina amestecată cu praful de copt şi cu laptele. La sfârşit, pui albuşurile bătute spumă. Frămânţi şi laşi să se odihnească.

Pentru umplutură, mixezi brânza de vaci, adaugi smântână şi omogenizezi. Baţi ouăle cu zahărul şi cu cel vanilat şi le încorporezi în crema de brânză. Presari grişul, adaugi esenţa de rom, coaja rasă de lămâie şi stafidele. Amesteci.

Speli şi cureţi merele şi le dai prin răzătoarea mare. Pe o planşetă cu făină întinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă, unsă cu unt. Pui un strat de mere, distribui compoziţia de brânză şi dai la cuptor 50 de minute.

Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, amesteci energic cu untul şi cu romul, apoi torni deasupra prăjiturii şi nivelezi cu lama cuţitului.

O ţii la rece înainte să o serveşti.

Prajitura in straturi cu branza de vaci si ciocolata

Prajitura_in_straturi_cu_branza_de_vaci_si_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.