Prajitura in sos de ciocolata

Printeaza

Prajitura in sos de ciocolata din: oua, faina, zahar, praf de copt, ulei, apa, sare, nuca de cocos, margarina, cacao neagra, ciocolata neagra, zahar si esenta de rom.

Ingrediente:Prajitura_in_sos_de_ciocolata

  • 4 oua
  • 5 linguri cu faina
  • 5 linguri cu zahar
  • 1/2 lingurita cu praf de copt
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu apa
  • un praf de sare
  • nuca de cocos

pentru sos:

  • 200 g margarina de prajituri
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • 1 lingura cu ciocolata neagra rasa
  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu apa
  • 2-3 picaturi esenta de rom

 

Mod de preparare:

Bate albuşurile spumă. Adaugă zahărul treptat şi bate până ce se topeşte. Freacă gălbenuşurile cu uleiul (cu furculiţa) şi pune-le peste albuşuri. încorporează făina amestecată cu sarea şi praful de copt treptat. Adaugă apa şi amestecă. Răstoarnă aluatul într-o tavă ta¬petată cu hârtie. Dă la cuptorul încins, la foc mic, pentru 20-30 de minute. Când e gata, las-o să se răcorească în tavă, apoi tai-o în pătrate.

Prepară sosul: pune apa şi zahărul într-un vas, pe foc mic, şi lasă- le până ce se topeşte zahărul. Adaugă margarina, apoi cacaua şi ciocolata, amestecând până la omogenizare, la sosul de pe foc, lasă-l să se răcorească, afundă pătrăţelele în el şi tăvăleşte-le prin nuca de cocos.

Prajitura in sos de ciocolata

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajituri de lux retete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.