Prajitura gustoasa cu mandarine

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu:unt, zahar, oua, rom, faina, praf de copt, cacao, gelatina, compot de mandarine, kefir, frisca, lamaita.

Ingrediente blat:

  • 125g unt
  • 100gzahăr
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă rom
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură cacao

Ingrediente umplutură:

  • 15 g gelatină
  • 630 ml com­pot de mandarine
  • 500 ml kefir
  • 100 g zahăr
  • 200 ml frişcă
  • lămâiţă

 

Mod de preparare:

Untul se bate cu zahăr; se înglobează pe rând ouăle şi romul. Se ames­tecă făina cu praf de copt şi cacao şi se înglobează.

Aluatul se introduce într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 20 min. la 180° C. Se scoate şi se lasă să se răcească.

Se scurg mandarinele şi se păstrează sucul. Se amestecă 3 linguri de suc cu zahăr şi kefir; se înglo­bează gelatina dizolvată şi se dă la frigider timp de cca. 30 min.

Se pun deoparte câte­va felii de mandarine. Când crema începe să se lege se înglobează manda­rinele, apoi frişca bătută.

Cre­ma se aşază pe blat, se ni­velează şi se dă la rece cca. 4 ore. Se taie bucăţi şi se ornează cu mandarine şi lămâiţă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.