Prajitura gustoasa cu fructe asortate

Printeaza

Prajitura gustoasa cu fructe asortate din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, zahar vanilat, zahar pudra, faina, fructe, apa, gelatina.

Ingrediente:Prajitura gustoasa cu fructe asortate

Pentru blat:

  • 3 ouă
  • 90 g zahăr
  • 90 g făină
  • 3 linguri cacao

Pentru cremă:

  • 300 ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri făină

Pentru decor:

  • 300 g fructe de orice fel
  • 100 g zahăr
  • 50 ml apă
  • 10 g gelatină

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi ouăle spumă, apoi le amesteci cu zahărul şi continui să le baţi încă cinci minute.

Adaugi făina amestecată cu pudra de cacao şi încorporezi de jos în sus. Aluatul obţinut îl torni într-o formă tapetată şi-l dai la cuptorul încins 20-25 de minu­te. Când este gata, scoţi blatul din tavă şi-l laşă să se răcească.

Pentru cremă, amesteci lap­tele cu zahărul vanilat, le pui pe foc şi le ţii până se topeşte zahă­rul. Când începe să dea în clocot, torni compoziţia peste ameste­cul de gălbenuşuri, făină şi za­hăr pudră. întreaga compoziţie o pui la foc mic şi amesteci cu un tel pentru a nu începe să fiar­bă.

Când crema devine groasă, o iei de pe aragaz.

Peste blatul răcit torni crema şi-l dai la frigider. In­tre timp, prepari jeleul. Intr-o cratiţă pui fructele, spălate în prealabil, cu apa şi zahărul. Le laşi să fiarbă până devin moi. Când ai obţinut un sirop, iei cratiţa de pe foc, pui gelatina şi amesteci până se topeşte.

Torni jeleul peste tort, pe care-l dai la frigider peste noapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.