Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic

Printeaza

Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic din: lapte de soia, sare, gris, zahar, zahar vanilat, oua, piersici, margarina si fistic.

Ingrediente:

  • 1 l lapte soia
  • sare
  • 250 g gris
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 cutie(850 ml) piersici
  • 2 linguri margarina
  • 2 linguri fistic taiat marunt

 

Mod de preparare:

Se toarnă laptele de soia într-un vas cu un praf de sare şi se lasă să fiarbă. Se adaugă grisul şi, amestecând continuu, se lasă cea 5 minute să se umfle la foc mic. între timp se tapetează o tavă cu folie de aluminiu.

Se ia grisul de pe foc. Se amestecă 30 g zahăr cu zahărul vanilinat şi ouăie şi se încorporează în griş. Se întinde totul în tava pregătită şi se lasă să se răcească. Se pun piersicile într-o strecurătoare, se lasă la scurs, apoi se taie felioare. Se colectează sucul piersicilor şi se măsoară 100 ml.

Se caramelizează restul de 20 g zahăr, se toarnă sucul de piersici şi se fierbe. Se adaugă felioarele de piersici şi se lasă cea 5 minute în caramel. Se taie romburi grisul deja închegat. Se încinge margarina într-o tigaie şi se prăjesc rombuleţele de griş pe ambele părţi. Se servesc alături de piersicile caramelizate şi se ornează cu fistic.

Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.