Prăjitură cu ghimbir

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu ghimbir din: ciocolata, smantana dulce, frisca, coniac, ciocolata amaruie, ghimbir, oua, unt, faina, zahar, praf de copt, ulei si sare.

Ingrediente:Prăjitură cu ghimbir

  • 250 g ciocolata
  • 100 ml smantana dulce
  • 200 ml frisca
  • 25 ml coniac

pentru blat:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g ghimbir
  • 2 oua
  • 60 g unt
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 3 linguri cu ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Mixează zahărul cu ouăle. Adaugă uleiul, apoi toarnă peste ciocolata topită cu untul şi răcorită. încorporează ghimbirul ras şi făina amestecată cu praful de copt şi un praf de sare.

Toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35 de minute.

Topeşte la bain-marie ciocolata cu smântână dulce. Toarnă coniacul, lasă să se răcească, apoi adaugă frişca bătută. Taie blatulîn două şi întinde jumătate din crema de ciocolată. Pune restul de cremă deasupra. Lasă la rece două ore.

Prăjitură cu ghimbir

Prăjitură cu ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.