Prajitura cu gem

Printeaza

Prajitura cu gem din: gem, faina, zahar tos, ulei, bors, praf de copt, zahar vanilat, zahar pudra, sare.

Ingrediente:Prajitura_cu_gem

  • 1 borcan mare cu gem acrisor
  • 1 borcan mic cu gem dulce
  • pentru aluat:
  • 700 g faina
  • 10 linguri cu zahar tos
  • 1 linguri cu ulei
  • 10 lingura cu bors
  • 1 plicule cu praf de copt
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • zahar pudra
  • sare

 

Mod de preparare:

Freacă zahărul tos cu uleiul şi vanilia. Toarnă borşul (la temperatura camerei) şi încorporează treptat făina cernută îm­preună cu praful de copt şi un praf de sare. Frământă până ce aluatul devine elastic, împarte-l în patru şi întinde tot atâtea foi, pe care le coci separat, pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt sau făină.

Uneşte foile între ele cu gem acrişor, iar la mijloc pune gemul dulce. Las-o la rece câteva ore înainte de a o porţiona şi serveşte prăjitura pudrată cu zahăr.

Prajitura cu gem

Prajitura_cu_gem

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.