Prajitura galbena la mijloc

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura galbena la mijloc din: margarina, miere, galbenusuri, zahar, lapte, faina, praf de copt, zeama de lamaie, lapte, zahar, cacao, unt sau margarina si nuca de cocos.

Ingrediente aluat:Prăjitură galbenă la mijloc

  • 50 g margarină
  • 2 linguri miere
  • 5 gălbenuşuri
  • 250 zahăr
  • 200 ml lapte
  • 300 făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lin­guriţă zeamă de lămâie

Ingrediente crema:

  • 6-7 linguri lapte
  • 250g zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 200 g unt/margarină
  • 150g nuca de  cocos

Mod de preparare:

Pentru a prepara aluatul, margarina se freacă bine cu mierea, se adaugă cele 5 gălbenuşuri, pe rând, şi apoi zahărul. După ce s-a omogenizat compoziţia, se adaugă alternativ şi treptat laptele, făina şi praful de copt, care s-a stins cu zeama de lămâie.

Când totul este bine omogenizat, se adaugă albuşurile bătute spumă, care se amestecă uşor. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu faină şi se coace la foc potrivit. După ce s-a răcit, se taie în cuburi. Pentru cremă se pune laptele la fiert împreună cu zahărul şi cacaoa.

După ce a clocotit, de câteva ori, se ia de pe foc şi se adaugă margarina amestecându-se bine. In această cremă se tăvălesc bucăţelele de prăjitură, în aşa fel încât mijlocul să rămână galben, apoi se aşază pe o farfurie pentru a se scurge surplusul de cremă. La final, se tăvălesc prin nuca de cocos amestecată cu o linguriţă de zahăr.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura galbena

1 comentariu

  1. Cam complicata reteta asta de prajitura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.