Prăjitură cu foi şi miere

Printeaza

O reteta de prajitura cu foi si miere din: faina, nuca, miere, ou, zahar, unt, lapte, bicarbonat si smantana.

Ingrediente:Prăjitură cu foi şi miere

  • 400 g faina
  • 100 g nuca
  • 2 linguri cu miere
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri cu lapte
  • 3/4 lingurita cu bicarbonat

pentru crema:

  • 700 g smantana
  • 120 g nuca
  • 250 g zahar

 

Mod de preparare:

Bate oul cu mierea, zahărul şi lap­tele. Adaugă bicarbonatul şi untul topit şi răcorit. Pune totul pe foc şi amestecă energic până ce com­poziţia se îngroaşă. După ce s-a răcorit, încorporează făina amestecată cu nuca măci­nată şi frământă.

împarte aluatul în patru şi coace foi pe dosul unei tăvi unse cu unt şi tapetate cu făină, nu mai mult de cinci minute.

Separat, pregăteşte crema. Amestecă pe foc smântână cu zahărul până ce se topeşte, iar smântână se îngroaşă. Opreşte focul şi adaugârnuca măcinată. Crema astfel obţinută, întinde-o uşor între cele patru foi coapte şi răcorite.

Lasă câteva ore să se înmoaie foi­le, apoi taie în triunghiuri potrivite, pe care le serveşti cu îngheţată de caise.

Prăjitură cu foi şi miere

Prăjitură cu foi şi miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.