Prajitura fina cu smantana

Printeaza

Prajitura fina cu smantana din: faina, zahar, bicarbonat, oua, smantana, caju.

Ingrediente:Prajitura fina cu smantana

Pentru blat:

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 2 ouă
  • 500 g smântână

Pentru cremă:

  • 1 kg smântână cu 30% grăsime
  • 150 g zahăr
  • 200 g caju sfărâmat

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi smântână şi continui să baţi. Topeşti untul şi-l torni peste compoziţia de ouă împreună cu făina şi bicarbonatul.

Amesteci până se omogenizează toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 170 °C aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii.

Intre timp, prepari crema. Baţi smântână cu zahărul până se îngroaşă. Blatul răcit îl tai în trei părţi egale şi ungi fiecare bucată de blat cu crema de smântână. Decorezi prăjitura cu caju măcinat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.